
Image Credits:Chip Somodevilla / Getty Images
کاخ سفید بیش از ۱۰ هزار نظر عمومی درباره سیاست هوش مصنوعی دریافت کرد
کاخ سفید بیش از ۱۰ هزار نظر از سوی عموم مردم و گروههای مختلف در خصوص شکلگیری سیاست ملی هوش مصنوعی ایالات متحده دریافت و منتشر کرده است؛ نظراتی که موضوعات متنوعی از کپیرایت تا تعرفهها و سوگیریها را پوشش میدهند.
۱۴۰۴/۰۲/۰۴
کاخ سفید بیش از ۱۰ هزار نظر عمومی درباره سیاست ملی هوش مصنوعی آمریکا دریافت کرده است. این نظرات که در بحبوحه تغییر اولویتهای دولت ترامپ در این حوزه جمعآوری شدهاند، موضوعاتی چون کپیرایت، سرمایهگذاری در تحقیقات، تعرفهها و مسئله سوگیری یا سانسور در هوش مصنوعی را پوشش میدهند. دولت ترامپ در حال تشکیل تیم سیاستگذاری جدید خود در حوزه هوش مصنوعی است.
افراد، گروههای صنعتی و دولتهای محلی بیش از ۱۰ هزار نظر عمومی را در خصوص پیشنویس سیاست ملی هوش مصنوعی (AI)، که با عنوان «طرح اقدام هوش مصنوعی» (AI Action Plan) نیز شناخته میشود، به کاخ سفید ارسال کردهاند. دفتر سیاست علم و فناوری کاخ سفید (OSTP) روز پنجشنبه متن این نظرات را در قالب یک فایل PDF با حجم ۱۸۴۸۰ صفحه منتشر کرد.
این نظرات، که موضوعاتی از حق کپیرایت (copyright) گرفته تا آسیبهای زیستمحیطی مراکز داده (data centers) هوش مصنوعی را پوشش میدهند، در حالی جمعآوری و منتشر شدهاند که دولت پرزیدنت دونالد ترامپ و متحدانش در حال تغییر اولویتهای دولت آمریکا در حوزه هوش مصنوعی هستند.
در ماه ژانویه، پرزیدنت ترامپ فرمان اجرایی هوش مصنوعی (AI Executive Order) صادر شده توسط پرزیدنت سابق جو بایدن را لغو کرد. فرمان بایدن مؤسسه ملی استاندارد و فناوری را موظف کرده بود دستورالعملهایی برای کمک به شرکتها در شناسایی و اصلاح ایرادات مدلهای هوش مصنوعی، از جمله سوگیریها (biases)، تدوین کند. منتقدان متحد با ترامپ استدلال میکردند که الزامات گزارشدهی این فرمان دستوپا گیر بوده و عملاً شرکتها را مجبور به افشای اسرار تجاری خود میکرده است.
اندکی پس از لغو فرمان اجرایی هوش مصنوعی، ترامپ فرمانی دیگر امضا کرد که آژانسهای فدرال را به ترویج توسعه هوش مصنوعی «عاری از سوگیری ایدئولوژیک» که «شکوفایی انسانی، رقابت اقتصادی و امنیت ملی» را ترویج میکند، هدایت کرد. نکته مهم این است که فرمان ترامپ هیچ اشارهای به مبارزه با تبعیض ناشی از هوش مصنوعی نکرد، که این موضوع یکی از اصول کلیدی طرح بایدن بود.
نظرات ارسال شده به کاخ سفید به وضوح نشان میدهند چه چیزی در رقابت هوش مصنوعی در خطر است. تعدادی از ارسالکنندگان نظرات معتقدند که هوش مصنوعی به نوعی استثمارگر است، چرا که با استفاده از آثار هنرمندان و خلاقانی آموزش داده میشود که برای مشارکت غیرارادی خود غرامتی دریافت نمیکنند. این افراد از دولت ترامپ درخواست کردند مقررات حق کپیرایت را تقویت کند. در مقابل، ارسالکنندگان نظراتی مانند شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر (Venture Capital) آندرسن هوروویتز (Andreessen Horowitz)، صاحبان حقوق را متهم کردند که مانع توسعه هوش مصنوعی میشوند.
چندین شرکت هوش مصنوعی، از جمله گوگل (Google) و اوپنایآی (OpenAI)، نیز در نظرات پیشین خود در مورد طرح اقدام هوش مصنوعی، خواستار قوانین دوستانهتر در زمینه آموزش هوش مصنوعی شده بودند.
درخواستهای سازمانهایی از جمله «آمریکاییها برای شکوفایی»، «مؤسسه آینده زندگی» و «آکادمی پرستاری آمریکا»، بر اهمیت سرمایهگذاری در تحقیقات در زمانی که دولت فدرال کمکهزینههای علمی را کاهش میدهد، تأکید کردند. کارشناسان هوش مصنوعی از کاهشهای اخیر دولت ترامپ در اعطای کمکهزینههای علمی، به ویژه کاهشهایی که توسط طرح «دپارتمان بهرهوری دولت» متعلق به ایلان ماسک (Elon Musk) پشتیبانی میشود، انتقاد کردهاند.
برخی از ارسالکنندگان نظرات در مورد طرح اقدام هوش مصنوعی، تعرفههای گسترده دولت ترامپ بر کالاهای خارجی را هدف قرار داده و پیشنهاد کردند که این تعرفهها ممکن است به تلاشهای داخلی در حوزه هوش مصنوعی آسیب بزنند. «ائتلاف مراکز داده» (The Data Center Coalition)، یک انجمن تجاری که نماینده بخش مراکز داده است، میگوید تعرفهها بر قطعات زیرساختی «سرمایهگذاریهای هوش مصنوعی آمریکا را محدود و کند خواهد کرد». در جایی دیگر، «شورای صنعت فناوری اطلاعات» (Information Technology Industry Council)، یک گروه حامی که اعضای آن شامل آمازون (Amazon)، اینتل (Intel) و مایکروسافت (Microsoft) هستند، خواستار «تعرفههای هوشمند» شد که «از صنایع داخلی بدون تشدید جنگهای تجاری که به مصرفکنندگان آسیب میزند، محافظت کند».
تنها تعداد انگشتشماری از نظرات به «سانسور هوش مصنوعی» (AI censorship) اشاره کردند، موضوعی که برای بسیاری از نزدیکان ترامپ اولویت دارد. ایلان ماسک و دیوید ساکس (David Sacks)، که از او به عنوان «تزار» رمزارز (crypto) و هوش مصنوعی یاد میشود، ادعا کردهاند که چتباتهای (chatbots) محبوب دیدگاههای محافظهکارانه را سانسور میکنند؛ ساکس به طور خاص چتجیپیتی (ChatGPT) را به دلیل نادرست بودن در مورد موضوعات حساس سیاسی نام برده است. در حقیقت، سوگیری در هوش مصنوعی یک مشکل فنی پیچیده است. شرکت هوش مصنوعی ماسک، اگزایآی (xAI)، نیز برای ایجاد یک چتبات که از دیدگاههای سیاسی خاصی حمایت نکند، با چالشهایی روبرو بوده است.
پرزیدنت ترامپ در ماههای اخیر تلاشها برای تشکیل یک تیم سیاستگذاری هوش مصنوعی را افزایش داده است. در ماه مارس، سنا مایکل کراتسیوس (Michael Kratsios)، گزینه ترامپ برای مدیریت دفتر سیاست علم و فناوری (OSTP)، را تأیید کرد. کراتسیوس در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ نیز بر سیاست هوش مصنوعی در این دفتر تمرکز داشت. اواخر سال گذشته، ترامپ سریرام کریشنان (Sriram Krishnan)، سرمایهگذار خطرپذیر سابق، را به عنوان مشاور ارشد سیاستگذاری هوش مصنوعی کاخ سفید منصوب کرد.
منبع: تککرانچ