
Image Credits:BRENDAN SMIALOWSKI / AFP / Getty Images
ترامپ مدیر دفتر حق نشر آمریکا را پس از گزارش درباره آموزش هوش مصنوعی برکنار کرد
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، شیرا پرلموتر، رئیس دفتر حق نشر این کشور را برکنار کرد. این برکناری همزمان با انتشار گزارشی از این دفتر درباره استفاده هوش مصنوعی از آثار دارای حق نشر صورت گرفته است.
۱۴۰۴/۰۲/۲۱
دونالد ترامپ، رئیس دفتر حق نشر آمریکا را برکنار کرد. گزارشها و برخی سیاستمداران این اقدام را به موضع دفتر در قبال آموزش مدلهای هوش مصنوعی بر روی آثار دارای حق نشر مرتبط دانستهاند.
رئیسجمهور دونالد ترامپ، شیرا پرلموتر، رئیس دفتر حق نشر ایالات متحده (U.S. Copyright Office) را برکنار کرده است.
این برکناری توسط سیبیاس نیوز و پولیتیکو گزارش شده و به نظر میرسد با بیانیهای از سوی نماینده جو مورله، دموکرات ارشد کمیته مدیریت مجلس، تایید شده است.
مورله گفت: «برکناری شیرا پرلموتر، رئیس دفتر حق نشر، توسط دونالد ترامپ یک اقدام گستاخانه و بیسابقه برای قبضه قدرت بدون مبنای قانونی است.» او افزود: «مطمئناً تصادفی نیست که او این اقدام را کمتر از یک روز پس از آن انجام داد که خانم پرلموتر از تأیید بیچونوچرای تلاشهای ایلان ماسک برای استخراج حجم وسیعی از آثار دارای حق نشر برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی خودداری کرده بود.»
پرلموتر در سال ۲۰۲۰ و در دوران اولین دولت ترامپ، مسئولیت دفتر حق نشر را بر عهده گرفت. او توسط کارلا هیدن، کتابدار کنگره، که ترامپ او را نیز این هفته برکنار کرد، منصوب شده بود.
ترامپ در شبکه اجتماعی خود، Truth Social، با «بازنشر» پستی از مایک دیویس، وکیل، که به مقاله سیبیاس نیوز لینک داده بود، به این خبر اشاره کرد. (بهطور گیجکننده، دیویس به نظر میرسید از این برکناری انتقاد کرده و نوشته بود: «اکنون بروبچههای فناوری تلاش خواهند کرد تا حق نشر خالقان را برای سود هوش مصنوعی بدزدند.»)
در مورد چگونگی ارتباط این موضوع با ماسک (یکی از متحدان ترامپ) و هوش مصنوعی، مورله به نسخه پیش از انتشار گزارشی از دفتر حق نشر ایالات متحده که این هفته منتشر شد و بر حق نشر و هوش مصنوعی تمرکز دارد، اشاره کرد. (در واقع، این گزارش بخش سوم از یک گزارش طولانیتر است.)
در این گزارش، دفتر حق نشر میگوید که اگرچه «قضاوت زودهنگام» درباره نتیجه پروندههای فردی ممکن نیست، اما محدودیتهایی در میزان اتکای شرکتهای هوش مصنوعی به «استفاده منصفانه» (fair use) به عنوان یک دفاع قانونی هنگام آموزش مدلهایشان بر محتوای دارای حق نشر وجود دارد. به عنوان مثال، این گزارش میگوید که تحقیق و تحلیل احتمالاً مجاز خواهد بود.
در ادامه گزارش آمده است: «اما استفاده تجاری از حجم وسیعی از آثار دارای حق نشر برای تولید محتوای بیانی که در بازارهای موجود با آنها رقابت میکند، بهخصوص در مواردی که از طریق دسترسی غیرقانونی انجام میشود، از حدود استفاده منصفانه فراتر میرود.»
دفتر حق نشر در ادامه پیشنهاد میکند که مداخله دولت در «این زمان زودرس خواهد بود»، اما ابراز امیدواری میکند که «بازارهای صدور مجوز» که در آن شرکتهای هوش مصنوعی برای دسترسی به محتوای حق نشر، به صاحبان حق نشر پول میپردازند، «باید به توسعه خود ادامه دهند»، و میافزاید که «رویکردهای جایگزین مانند صدور مجوز جمعی گسترده باید برای رفع هرگونه شکست بازار در نظر گرفته شوند.»
شرکتهای هوش مصنوعی از جمله اوپنایآی (OpenAI) در حال حاضر با تعدادی پرونده قضایی روبرو هستند که آنها را به نقض حق نشر متهم میکنند، و اوپنایآی نیز از دولت ایالات متحده خواسته است تا راهبردی برای حق نشر تدوین کند که از طریق استفاده منصفانه، فضای مانور بیشتری به شرکتهای هوش مصنوعی بدهد.
در همین حال، ماسک همبنیانگذار اوپنایآی و همچنین یک استارتاپ رقیب به نام ایکسایآی (xAI) (که در حال ادغام با توییتر سابق است) میباشد. او اخیراً از درخواست جک دورسی، بنیانگذار اسکوئر، مبنی بر «حذف تمام قوانین مالکیت فکری» حمایت کرده است.
منبع: تککرانچ