
Image Credits:Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket / Getty Images
تایید استارلینک در هند: گامی به سوی دومین بازار بزرگ اینترنت جهان
استارلینک ایلان ماسک تاییدیه دولتی مورد انتظار را در هند دریافت کرد که راه را برای ورود به دومین بازار بزرگ اینترنت جهان پس از چین باز میکند.
۱۴۰۴/۰۲/۱۸
استارلینک ایلان ماسک تاییدیه اداره مخابرات هند را دریافت کرد و راه را برای ورود به بازار اینترنت این کشور هموار کرد. این تاییدیه در حالی صورت میگیرد که استارلینک باید الزامات مجوز را رعایت کرده و از مرکز فضایی IN-SPACe نیز مجوز بگیرد. پیشبینی میشود راهاندازی رسمی خدمات ۶ تا ۹ ماه طول بکشد.
شرکت استارلینک ایلان ماسک، تاییدیه دولتی مورد انتظار را در هند دریافت کرده است. این اقدام، راه را برای ورود استارلینک به دومین بازار بزرگ اینترنت جهان پس از چین باز میکند؛ بیش از سه سال پس از تلاش قبلی اسپیسایکس برای راهاندازی خدمات اینترنت ماهوارهای خود در این کشور که سرانجام با شکست مواجه شد.
یک مقام ارشد روز چهارشنبه در گفتگو با تککرانچ تایید کرد که اداره مخابرات هند (Department of Telecommunications (DoT)) با فعالیت استارلینک در این کشور آسیای جنوبی موافقت کرده است.
استارلینک اکنون باید مستنداتی را ارائه دهد که نشاندهنده انطباق آن با الزامات صدور مجوز است. اوایل هفته جاری، دهلی نو قوانین خود را (در قالب یک سند PDF) برای اپراتورهای ارتباطات شخصی ماهوارهای سیار جهانی (Global Mobile Personal Communication by Satellite (GMPCS)) منتشر کرد تا دستورالعملهای امنیتی روشنی را برای شرکتهایی از جمله استارلینک، کوییپر آمازون و دیگران تعیین کند.
برخی از این قوانین به دولت هند امکان میدهند تا محتوا را فیلتر کرده و ترافیک را رهگیری کند، دقیقاً همانطور که میتواند با اپراتورهای شبکه زمینی این کار را انجام دهد. همچنین این قوانین دسترسی پایانه کاربران را «از خارج از منطقه پوشش محدود شده جغرافیایی (geo-fenced coverage area) و/یا از طریق درگاههای واقع در خارج از هند» محدود میکنند. شرکتهای ماهوارهای برای فعالیت در این کشور باید این قوانین را رعایت کنند.
اسپیسایکس همچنین برای فعالسازی خدمات ارتباطی مبتنی بر ماهواره خود به تاییدیه رگولاتور فضایی هند، مرکز ملی ترویج و مجوز فضایی هند (Indian National Space Promotion and Authorization Centre (IN–SPACe))، نیاز خواهد داشت.
به گفته افراد مطلع، راهاندازی رسمی اتصال استارلینک در هند همچنان شش تا نه ماه زمان خواهد برد.
با این حال، این اقدام اخیر دولت هند یک استقبال خوب از ماسک تلقی میشود که مدتهاست به دنبال راهاندازی استارلینک در این کشور برای گسترش پایگاه کاربری خود بوده است. هند با جمعیتی بیش از ۱.۴ میلیارد نفر، اما تنها حدود ۹۵۰ میلیون مشترک اینترنت، بازاری وسوسهانگیز برای استارلینک یا هر شرکت دیگری که اتصال اینترنت را با رویکردی متفاوت ارائه میدهد، محسوب میشود.
این تاییدیه حدود دو ماه پس از آن صادر میشود که شرکتهای مخابراتی هندی ایرتل و ریلاینس جیو همکاریهای خود را با اسپیسایکس برای راهاندازی سرویس اینترنت پرسرعت استارلینک در این کشور اعلام کردند. با این حال، طرح راهاندازی از طریق آن همکاریها ساده نبود، زیرا استارلینک به تاییدیههای نظارتی مستقل نیاز داشت.
در سال ۲۰۲۲، اسپیسایکس به دلیل راهاندازی خدمات استارلینک در هند بدون اخذ مجوزهای لازم توبیخ شد. این شرکت پس از آنکه دولت آن را به دلیل «رزرو/ارائه خدمات اینترنت ماهوارهای» قبل از گرفتن مجوزهای لازم فراخواند، مجبور به بازپرداخت پیشسفارش تجهیزات خود شد.
ماه گذشته، پیوش گویال، وزیر بازرگانی هند، با مدیران اجرایی استارلینک، از جمله پارنیل اودروارش، مسئول هند، در دفتر خود در دهلی نو دیدار کرد. این دیدار دو ماه پس از ملاقات بین نارندرا مودی، نخستوزیر هند و ایلان ماسک در ایالات متحده صورت گرفت. ماسک همچنین اخیراً برنامههای خود برای سفر به هند در سال جاری را اعلام کرده است. این سفر میتواند فرصتی برای این میلیاردر باشد تا پیشرفت عملیات تسلا در هند را نیز زیر نظر بگیرد، زیرا این خودروساز الکتریکی نیز علاوه بر راهاندازی استارلینک، به بزرگترین کشور پرجمعیت جهان چشم دوخته است.
با این اوصاف، استارلینک احتمالاً در فضای اینترنت ماهوارهای در این کشور با رقابتهای محلی و بینالمللی مواجه خواهد شد؛ چرا که وانوب (OneWeb)، که با ایرتل همکاری دارد، قبلاً تاییدیه IN-SPACe را دریافت کرده است، و جیو اسپیسفایبر (Jio SpaceFiber)، که یک سرمایهگذاری مشترک بین ریلاینس جیو و SES است، تاییدیههای هر دو نهاد DoT و IN-SPACe را داراست، و کوییپر آمازون نیز به دنبال اخذ تاییدیهها برای شروع خدمات خود در زمان آمادهسازی است.
دولت هند همچنین جزئیات مربوط به تخصیص طیف فرکانسی به شرکتهای اینترنت ماهوارهای را هنوز به اشتراک نگذاشته است. در اواخر سال ۲۰۲۳، دولت با معرفی لایحه جدید مخابرات، امکان تخصیص طیف برای خدمات ماهوارهای را از طریق یک هزینه مشخص فراهم کرد. با این حال، الزامات دقیق و هزینهای که دریافت خواهد کرد، هنوز اعلام نشده است.
اسپیسایکس به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد.
منبع: تککرانچ