Realta Fusion's device sits in a large warehouse-like building.
تکنولوژی

Realta Fusion با جذب ۳۶ میلیون دلار سرمایه جدید، طراحی راکتور پروتوتایپ گداخت هسته‌ای خود را نهایی می‌کند

Realta Fusion، یک استارتاپ فعال در زمینه گداخت هسته‌ای، با جذب ۳۶ میلیون دلار سرمایه جدید از جمله از Future Ventures، قصد دارد طراحی نهایی راکتور پروتوتایپ Anvil خود را تکمیل کند و به دنبال تأمین مالی برای ساخت آن باشد.

۱۴۰۴/۰۲/۲۳

شرکت Realta Fusion که سه سال پیش از دانشگاه ویسکانسین جدا شد، به تازگی ۳۶ میلیون دلار سرمایه جدید جذب کرده است. این بودجه برای نهایی کردن طراحی راکتور گداخت هسته‌ای پروتوتایپ این شرکت به نام Anvil هزینه خواهد شد. Realta Fusion بر اساس مفهوم آینه مغناطیسی عمل می‌کند و امیدوار است نیروگاه‌هایی با هزینه پایین تولید برق بسازد. سیاستمداران ویسکانسین نیز به دنبال جذب صنایع هسته‌ای از جمله گداخت هسته‌ای هستند.

در حالی که برخی شرکت‌های فعال در زمینه گداخت هسته‌ای (fusion) ممکن است با چالش‌هایی روبرو باشند، شرکت Realta Fusion خلاف این روند عمل کرده و دور جدیدی از جذب سرمایه را با موفقیت به پایان رسانده است. این شرکت اعلام کرده که مبلغ جذب شده به آن‌ها امکان می‌دهد تا طراحی راکتور پروتوتایپ (prototype) خود به نام Anvil را نهایی کنند.

کیرن فرلانگ (Kieran Furlong)، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل Realta، به تک‌کرانچ (TechCrunch) گفته است: «تا پایان دوره سرمایه‌گذاری سری A ما، خواهیم گفت که یک طراحی داریم و آماده کلنگ‌زنی و ساخت Anvil هستیم.»

فرلانگ افزود که این شرکت امیدوار است امسال و سال آینده پیشرفت کافی داشته باشد تا بتواند برای جذب سرمایه سری B اقدام کند، که بودجه آن صرف ساخت پروتوتایپ Anvil خواهد شد.

Realta در این دور، مبلغ ۳۶ میلیون دلار جذب کرد. این دور توسط Future Ventures رهبری شد و سرمایه‌گذارانی دیگری از جمله Avila VC، GSBackers، Khosla Ventures، Mayfield، SiteGround، TitletownTech و Wisconsin Alumni Research Foundation در آن مشارکت داشتند.

این استارتاپ پیش از این نیز ۹ میلیون دلار در دور بذری (seed round) به رهبری Khosla Ventures جذب کرده بود. تابستان گذشته، این شرکت جفتی از آهنرباها (magnets) را راه‌اندازی کرد و طی دو هفته، رکورد جدیدی در زمینه محدود کردن پلاسما (plasma) با میدان مغناطیسی (magnetic field) به ثبت رساند.

گداخت هسته‌ای مدت‌هاست به عنوان یک منبع انرژی پاک پیشنهاد می‌شود، اما تاکنون تنها یک آزمایش توانسته به نقطه عطف مهمی به نام «نقطه تعادل علمی» (scientific breakeven) دست یابد که نشان‌دهنده میزان انرژی مورد انتظار از واکنش‌های گداخت است. آن نتیجه هنوز بسیار پایین‌تر از چیزی بود که دانشمندان برای یک نیروگاه گداخت تجاری نیاز دارند.

با این حال، بسیاری از دانشمندان و مهندسان خوش‌بین هستند که نیروگاه‌های گداخت تجاری در دهه آینده قابل دوام خواهند بود. Realta نیز جزو این گروه است.

این استارتاپ امیدوار است نیروگاه‌هایی با هزینه ساخت به اندازه کافی پایین بسازد تا در ابتدا برق را با هزینه ۱۰۰ دلار به ازای هر مگاوات ساعت (megawatt-hour) عرضه کند و در نظر دارد با بهبود فناوری خود، این هزینه را به ۴۰ دلار به ازای هر مگاوات ساعت کاهش دهد. بر اساس گزارش Lazard، امروزه کارآمدترین نیروگاه‌های گاز طبیعی حدود ۴۵ تا ۱۰۵ دلار به ازای هر مگاوات ساعت برای ساخت و بهره‌برداری هزینه دارند.

Realta سه سال پیش از دانشگاه ویسکانسین جدا شد. از آن زمان، تیم ۱۸ نفره این شرکت در کنار دانشمندان دانشگاه برای توسعه مفهومی از راکتور کار می‌کنند که دهه‌ها مورد بحث بوده است.

این مفهوم، که به عنوان آینه مغناطیسی (magnetic mirror) شناخته می‌شود، پلاسما را در شکلی متقارن شبیه بطری محدود می‌کند. آهنرباهای قدرتمند در دو انتها ذرات پرانرژی معروف به پلاسما را فشرده کرده و به سمت مرکز باز می‌گردانند. میدان‌های مغناطیسی با حرکت به سمت مرکز گسترش می‌یابند، جایی که آهنرباهای ضعیف‌تر به تشکیل یک استوانه پلاسما در میانه کمک می‌کنند. برای افزایش خروجی راکتور، شرکت می‌تواند بخش‌های میانی بیشتری اضافه کند که به دلیل استفاده از آهنرباهای کم‌قدرت‌تر، ساخت آن‌ها ارزان‌تر خواهد بود.

اگر آهنرباها طبق انتظار عمل کنند، پلاسما برای مدت زمان کافی به دماهای بسیار بالا خواهد رسید که ذرات شروع به گداخت کرده و مقادیر عظیمی انرژی آزاد کنند.

Realta یکی از معدود استارتاپ‌های گداخت هسته‌ای است که در سال‌های اخیر در ویسکانسین ظهور کرده‌اند. با افزایش تقاضای انرژی برای مراکز داده (data centers) در منطقه – از جمله تأسیسات آتی مایکروسافت در نزدیکی پروژه بدنام Foxconn – سیاستمداران این ایالت شروع به بررسی قوانینی برای جذب صنعت هسته‌ای، هم گداخت و هم شکافت، کرده‌اند.

فرلانگ گفت: «قانون‌گذاران ایالتی قطعاً توجه می‌کنند. ما با هر دو جناح صحبت کرده‌ایم و فکر می‌کنیم این یک فرصت برای همکاری دو حزبی در اینجاست.»

در نهایت، Realta و سایر شرکت‌های صنعت گداخت باید سال‌های پیش رو را با موفقیت پشت سر بگذارند تا برنامه‌های خود را به ثمر برسانند و در صورت موفقیت، ثابت کنند که انرژی گداخت هسته‌ای قابل دوام است.

فرلانگ با اشاره به نظریه‌ای در صنعت فناوری که روند پذیرش و استقبال از فناوری‌های جدید را ترسیم می‌کند، گفت: «ما چرخه حباب گارتنر (Gartner hype cycle) را داشته‌ایم. اکنون در حال پایین آمدن از سمت دیگر هستیم.»

او گفت: «چیزی که می‌خواهیم از آن اجتناب کنیم این است که چند شرکت شکست‌های چشمگیری داشته باشند و برای بقیه صنعت خراب کنند. ما برای همه آرزوی موفقیت داریم. همه ما می‌خواهیم گداخت موفق شود. فکر می‌کنم همه اذعان داریم که در حال حاضر ۴۰ یا ۵۰ شرکت روی آن کار می‌کنند. واضح است که همه آن‌ها دوام نخواهند آورد.»

منبع: تک‌کرانچ

به مطالعه ادامه دهید