Prince Harry Youth Fund Summit
تکنولوژی

شاهزاده هری با رهبران جوان حوزه ایمنی فناوری و رسانه‌های اجتماعی دیدار و از آن‌ها حمایت مالی کرد

دیدار شاهزاده هری، دوک ساسکس، با رهبران جوان حوزه فناوری در بروکلین برای بررسی چالش‌ها و خطرات هوش مصنوعی و رسانه‌های اجتماعی و حمایت مالی بنیاد آرچ‌ول از طرحی برای توانمندسازی جوانان در این زمینه.

۱۴۰۴/۰۲/۰۵

شاهزاده هری در رویدادی در بروکلین با گروهی از رهبران جوان حوزه ایمنی فناوری دیدار کرد. این جوانان نگرانی‌های عمده‌ای را در مورد تأثیرات منفی رسانه‌های اجتماعی و پیشرفت سریع هوش مصنوعی مطرح کردند. بنیاد آرچ‌ول شاهزاده هری یکی از حامیان مالی صندوقی است که از سازمان‌های جوانان فعال در این زمینه حمایت می‌کند.

شاهزاده هری، دوک ساسکس، روز پنجشنبه در یک اتاق کنفرانس در بروکلین با ده‌ها رهبر جوان فعال در زمینه ایمنی فناوری، سیاست‌گذاری (policy) و نوآوری دیدار کرد.

این جوانان که اغلب حدود ۲۲ سال سن داشتند، درباره کار خود در چشم‌انداز فناوری در حال تغییر سریع صحبت کردند. بسیاری از آن‌ها در ابتدا از حضور شاهزاده هری بی‌خبر بودند تا اینکه او در یک میز نشست و شروع به گفتگو با آن‌ها کرد. پس از گفتگو با گروه‌های مختلف، او به روی صحنه رفت تا درباره امیدها و آسیب‌های این دوره از پیشرفت تکنولوژی صحبت کند.

او با ابراز خرسندی از وجود این جوانان، اظهار داشت که پلتفرم‌های فناوری از دولت‌ها قدرتمندتر شده‌اند. وی گفت که فضاهای رسانه‌های اجتماعی بر پایه جامعه ایجاد شده‌اند، اما «هیچ مسئولیتی برای تضمین ایمنی این جوامع آنلاین وجود نداشته است». شاهزاده هری همچنین اشاره کرد که برخی افراد در قدرت تنها با سود خالص انگیزه‌مند شده‌اند، نه ایمنی و رفاه. او خطاب به حضار گفت که آن‌ها «دانش، مهارت، اعتماد به نفس، شجاعت و دلاوری لازم برای مقابله با این مسائل را دارند».

این رویداد توسط صندوق قدرت جوانان مسئول در فناوری (Responsible Tech Youth Power Fund - RTYPF) میزبانی شد که یک طرح اعطای کمک مالی برای حمایت از سازمان‌های جوانان فعال در شکل‌دهی آینده فناوری است. بنیاد آرچ‌ول (Archewell)، که شاهزاده هری با همسرش مگان، دوشس ساسکس، آن را تأسیس کرده است، همراه با نام‌هایی مانند پینترست (Pinterest) و پیووتال ونچرز (Pivotal Ventures) متعلق به ملیندا فرنچ گیتس، دومین گروه از دریافت‌کنندگان کمک مالی RTYPF را تأمین مالی کردند.

جوانان حاضر در این نشست نسبت به آینده هوش مصنوعی (Artificial Intelligence - AI) با احتیاط خوش‌بین بودند، اما درباره تأثیر رسانه‌های اجتماعی بر زندگی خود نگران بودند. آن‌ها گفتند که همه چیز این روزها بسیار سریع حرکت می‌کند، سریع‌تر از آنکه قانون بتواند با آن همگام شود. لیدیا برنز، ۲۷ ساله، که رهبری بخش مشارکت جوانان و جامعه در سازمان غیرانتفاعی «سیک کامن گراندز» (Seek Common Grounds) را بر عهده دارد، گفت: «اینطور نیست که جوانان ضد فناوری باشند. فقط احساس می‌کنیم که باید نقش و جایگاه بیشتری در گفتگو درباره اینکه این چیزها چطور بر زندگی ما تأثیر می‌گذارند، داشته باشیم.»

هر گفتگو در این رویداد به رسانه‌های اجتماعی بازمی‌گشت. به گفته جوانان، رسانه‌های اجتماعی هر بخش از زندگی یک فرد جوان را مصرف می‌کنند، با این حال پتانسیل تبدیل شدن به چیزی تاریک‌تر را دارند.

آدام بیلِن، ۲۳ ساله، که به اداره سازمان «انکود» (Encode) کمک می‌کند، از هوش مصنوعی ایمن و مسئولیت‌پذیر حمایت می‌کند. او روی قوانینی مانند قانون «تیک ایت داون» (Take It Down Act) که به دنبال مقابله با تصاویر غیراخلاقی تولید شده توسط هوش مصنوعی است، و همچنین لایحه‌ای در کالیفرنیا کار کرده است که به دنبال ایجاد حمایت از افشاگران برای کارکنان در مسائل مرتبط با هوش مصنوعی است. بیلِن، مانند دیگر جوانان حاضر، به سرعت در تلاش است تا به افراد صاحب قدرت کمک کند فناوری جدیدی را که حتی سریع‌تر نوآوری می‌کند، درک کنند.

او گفت: «همین دو سال پیش، برای کسی بدون تخصص فنی امکان‌پذیر نبود که تصاویر غیراخلاقی واقع‌گرایانه از کسی ایجاد کند. اما امروز، با پیشرفت‌ها در هوش مصنوعی مولد (Generative AI)، برنامه‌ها و وب‌سایت‌هایی به‌صورت عمومی و رایگان در دسترس هستند که حتی برای کودکان در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی تبلیغ می‌شوند.» او مواردی را شنیده است که جوانان به سادگی از همکلاسی‌های خود که کاملاً لباس پوشیده‌اند، عکس می‌گیرند و سپس آن‌ها را در پلتفرم‌های تصویرسازی هوش مصنوعی آپلود می‌کنند تا تصاویر غیراخلاقی واقع‌گرایانه از همسالان خود به دست آورند. او گفت که این کار هنوز در سطح ملی غیرقانونی نیست و تدابیر حفاظتی شرکت‌های بزرگ فناوری (Big Tech) ضعیف هستند. به گفته او، در این پلتفرم‌ها به راحتی می‌توان تبلیغات ابزارهایی برای ایجاد دیپ‌فیک‌های (deep fake) غیراخلاقی را مشاهده کرد، به این معنی که کودکان نیز به راحتی می‌توانند آن‌ها را پیدا کنند.

اسنیها دِیْو، ۲۶ ساله، بنیانگذار «جِنِرِیشِن پِیشِنت» (Generation Patient)، سازمانی که از جوانان مبتلا به بیماری‌های مزمن حمایت می‌کند، نیز نگران مسیر تند رسانه‌های اجتماعی است. او گفت که اینفلوئنسرها تبلیغات پولی برای داروهای تجویزی انجام می‌دهند و تبلیغات دارویی در رسانه‌های اجتماعی به نوجوانان خورانده می‌شود. دیْو درباره پلتفرم‌های بزرگ فناوری گفت: «ما نمی‌دانیم سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) چگونه با این شرکت‌ها همکاری می‌کند تا مطمئن شود اطلاعات نادرست توسط اینفلوئنسرهایی که داروهای تجویزی را تبلیغ می‌کنند، منتشر نمی‌شود.»

جوانان به ما گفتند که رسانه‌های اجتماعی به‌طور کلی تبدیل به بحران سلامت روان شده‌اند. یوئل گُلکو، ۲۲ ساله، در حال کار بر روی یک فیلم است تا به مردم کمک کند خطرات رسانه‌های اجتماعی را بهتر درک کنند. او گفت که این روزها در پردیس‌های دانشگاهی می‌شنود که افراد متعددی حساب‌های رسانه‌های اجتماعی خود را حذف می‌کنند، زیرا در رابطه خود با دنیای آنلاین احساس درماندگی می‌کنند. گُلکو گفت: «جوانان نباید به حال خود رها شوند تا از خود دفاع کنند. باید ابزارهایی برای موفقیت آنلاین در اختیار جوانان قرار داده شود و این کاری است که بسیاری از ما انجام می‌دهیم.»

لئو وو، ۲۱ ساله، لحظه دقیقی را که او را به تأسیس سازمان غیرانتفاعی خود، «اِی‌آی کانسنسس» (AI Consensus)، سوق داد، به یاد می‌آورد. این اتفاق در سال ۲۰۲۳ رخ داد، زمانی که هیجان پیرامون چت‌جی‌پی‌تی (ChatGPT) به اوج خود می‌رسید. وو گفت که در آن زمان «تمام این تبلیغات از سوی دانشگاه‌ها و رسانه‌ها درباره اینکه چطور [چت‌جی‌پی‌تی] آموزش را نابود می‌کند، وجود داشت.» و «ما فقط احساس کردیم که این اصلاً رویکرد صحیحی نیست.» او بنابراین «اِی‌آی کانسنسس» را راه‌اندازی کرد که با دانش‌آموزان، شرکت‌های فناوری و مؤسسات آموزشی کار می‌کند تا درباره بهترین راه‌ها برای استفاده دانش‌آموزان از هوش مصنوعی در مدرسه صحبت کند. وو با اشاره به احساس بسیاری از جوانان، پرسید: «آیا تقصیر یک نوجوان است که به اینستاگرام معتاد می‌شود؟ یا تقصیر شرکتی است که این فناوری را اعتیادآور می‌سازد؟» وو می‌خواهد به دانش‌آموزان کمک کند یاد بگیرند چگونه با هوش مصنوعی کار کنند در حالی که هنوز یاد می‌گیرند چگونه برای خود فکر کنند.

تلاش برای پیشبرد مقررات، روش اصلی بود که شرکت‌کنندگان برای حمایت از خود دنبال می‌کردند. با این حال، برخی نیز سازمان‌های خود را بنا می‌کردند و دیدگاه جوانان را در اولویت قرار می‌دادند. جنیفر ونگ، بنیانگذار «پارِگان» (Paragon)، که دانش‌آموزان را با دولت‌هایی که به دنبال دیدگاه در مسائل سیاست‌گذاری فناوری هستند مرتبط می‌کند، گفت: «من جوانان را پلی بین دولت فعلی ما و آینده فناوری مسئولیت‌پذیر می‌بینم.»

در همین حال، دِیْو از «جِنِرِیشِن پِیشِنت» برای همکاری بیشتر بین FDA و FTC (کمیسیون تجارت فدرال آمریکا) فشار می‌آورد. او همچنین در تلاش برای تصویب لایحه‌ای در کنگره است تا بیماران را از تبلیغات دارویی فریبنده آنلاین محافظت کند.

بیلِن از «انکود» گفت که در حال بررسی حمایت از لوایحی در ایالت‌های مختلف است که الزام به جعبه‌های افشاگری را برای اینکه مردم بدانند با هوش مصنوعی صحبت می‌کنند نه انسان، و همچنین لوایحی مانند لایحه کالیفرنیا که به دنبال ممنوعیت استفاده خردسالان از چت‌بات‌ها (chatbots) است، خواهند داشت. او پرونده قضایی «کِرِکتِر دات اِی‌آی» (Character.AI) را به دقت زیر نظر دارد و می‌گوید رأی در آن پرونده نقطه عطفی در شکل‌دهی مقررات آتی هوش مصنوعی خواهد بود. شرکت او، انکود، همراه با دیگران در حوزه سیاست‌گذاری فناوری، یک لایحه حمایتی (amicus brief) در حمایت از مادری که از «کِرِکتِر دات اِی‌آی» به دلیل نقش ادعایی آن در مرگ پسرش شکایت کرده است، ارائه داده‌اند.

در نقطه‌ای از این رویداد، دوک در کنار وو نشست تا درباره فرصت‌ها و خطرات هوش مصنوعی صحبت کند. آن‌ها درباره نیاز به پاسخگویی بیشتر و اینکه چه کسی قدرت ایجاد تغییر را دارد، گفتگو کردند. آن راه‌حل واضح بود. وو گفت: «افراد حاضر در این اتاق.»

منبع: تک‌کرانچ

به مطالعه ادامه دهید