تکنولوژی

استارتاپ Particle خواننده اخبار مبتنی بر هوش مصنوعی خود را به وب می‌آورد

استارتاپ Particle وب‌سایت جدید خود را راه‌اندازی کرد که خواننده اخبار مبتنی بر هوش مصنوعی آن را برای دسترسی گسترده‌تر به وب می‌آورد و خلاصه‌های خبری، نقل قول‌ها و پیوند به ناشران اصلی را ارائه می‌دهد.

۱۴۰۴/۰۲/۱۶

استارتاپ Particle خواننده اخبار مبتنی بر هوش مصنوعی خود را به وب آورد. وب‌سایت جدید Particle.news خلاصه‌های خبری، نقل قول‌های کلیدی و پیوندهایی به منابع اصلی ارائه می‌دهد و هدف آن کمک به خوانندگان و ناشران است. این شرکت که در سال ۲۰۲۳ تأسیس شده، توسط بنیان‌گذاران سابق توییتر رهبری می‌شود و سرمایه قابل توجهی جذب کرده است.

استارتاپ Particle، که توسعه‌دهنده یک خواننده اخبار مبتنی بر هوش مصنوعی (AI-powered newsreader) با هدف کمک به ناشران و نه تنها استفاده از محتوای آن‌ها است، محصول خود را به پلتفرم وب گسترش می‌دهد. این شرکت روز سه‌شنبه از راه‌اندازی وب‌سایت جدید Particle.news خبر داد که مصرف‌کنندگان اخبار را با عناوین و خلاصه‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی از منابع گوناگون مرتبط می‌سازد.

این وب‌سایت امکان جستجو در دسته‌بندی‌های مختلفی مانند فناوری، ورزش، سرگرمی، سیاست، علم، جرم، اقتصاد و بازی‌های ویدیویی را فراهم می‌کند و علاوه بر آن می‌توان پرطرفدارترین داستان‌های روز را در صفحه اصلی مرور کرد. Particle معتقد است که عرضه محصول به وب به آن‌ها کمک می‌کند تا به مخاطبان بیشتری دست یابند و راهی متفاوت برای دنبال کردن اخبار با استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی در اختیارشان قرار دهند.

همانند اپلیکیشن موبایل Particle، این وب‌سایت نیز ابزارهای هوش مصنوعی را ارائه می‌دهد که برای کمک به کاربران در درک بهتر اخبار طراحی شده‌اند. Particle به جای صرفاً خلاصه کردن داستان‌ها در قالب نکات کلیدی برای خواندن سریع‌تر، نقل قول‌های مهم را نیز استخراج می‌کند و به کاربران در اپلیکیشن موبایل امکان پرسیدن سؤال درباره خبر از طریق یک ربات چت هوش مصنوعی را می‌دهد. این پرسش و پاسخ‌ها از کاربران در وب‌سایت جدید نیز قابل مشاهده هستند، اما وب‌سایت هنوز امکان تعامل مستقیم با هوش مصنوعی برای پرسش سوال جدید را ندارد.

هنگام خواندن اخبار در Particle، اگر می‌خواهید درباره موضوعی بیشتر بدانید، می‌توانید به «صفحات موجودیت» (entity pages) دسترسی پیدا کنید که اطلاعاتی درباره یک فرد، محصول یا سازمان خاص که در داستان ذکر شده است ارائه می‌دهند. به عنوان مثال، وقتی کلمه‌ای مانند «ترامپ»، «نیکس» یا «نینتندو سوییچ» در یک عنوان یا خلاصه خبر برجسته شده باشد، می‌توانید روی آن کلیک کنید تا به صفحه‌ای هدایت شوید که اطلاعات اولیه گرفته شده از ویکی‌پدیا و پیوندهایی به داستان‌های بیشتر درباره آن موضوع را نمایش می‌دهد.

Particle همچنین با نمایش مستقیم پیوند به داستان‌های رسانه‌ها در کنار خلاصه‌های هوش مصنوعی خود، ناشران خبر را برجسته می‌کند. در آزمایش‌های اولیه روی موبایل، این شرکت دریافت که خوانندگان از طریق این پیوندها به وب‌سایت ناشران کلیک می‌کردند، که این امر باعث شد Particle شروع به همکاری با ناشران خاصی مانند رویترز، فورچون و خبرگزاری فرانسه (AFP) کند تا پیوندهای آن‌ها را به‌شکل برجسته‌تری نمایش دهد. در وب‌سایت جدید نیز، Particle پیوندهایی به گزارش‌های مرتبط را در پایین خلاصه‌های هوش مصنوعی خود نمایش می‌دهد تا کاربران برای خواندن بیشتر کلیک کنند.

علاوه بر این، هنگامی که کاربران پیوندی را از اپلیکیشن موبایل Particle به اشتراک می‌گذارند، خوانندگان را به صفحه فرود اختصاصی در وب‌سایت متصل می‌کند و دسترسی به محتوای Particle را برای خوانندگان بیشتری، از جمله کسانی که اپلیکیشن را نصب نکرده‌اند، فراهم می‌سازد.

افزودن هوش مصنوعی به بازار خبر و روزنامه‌نگاری گاهی اوقات بحث‌برانگیز بوده است، به‌ویژه زمانی که برخی ناشران تلاش کردند گزارش‌دهی را به ربات‌های هوش مصنوعی برون‌سپاری کنند که منجر به واکنش‌های منفی زیادی شد. اما بنیان‌گذاران Particle می‌خواهند راهی برای استفاده از هوش مصنوعی پیدا کنند تا به خوانندگان در درک بهتر اخبار کمک کنند، بدون آنکه ترافیک را از ناشران بدزدند.

Particle در سال ۲۰۲۳ توسط سارا بیک‌پور، مدیر ارشد سابق مدیریت محصول در توییتر، و مارسل مولینا، مهندس ارشد سابق در توییتر و تسلا، تأسیس شد. این شرکت با ۴.۴ میلیون دلار سرمایه اولیه (seed funding) و ۱۰.۹ میلیون دلار سری A با رهبری Lightspeed حمایت مالی شده است.

Particle به دیگر تلاش‌ها برای استفاده از هوش مصنوعی برای خلاصه‌های خبری می‌پیوندد، از جمله یاهو، شرکت مادر سابق تک‌کرانچ، که اپلیکیشن خبری Artifact را از بنیان‌گذاران اینستاگرام خریداری کرد تا اپلیکیشن News خود را با ویژگی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی بازسازی کند. بلومبرگ، گنت (USA Today)، وال استریت ژورنال و دیگران نیز با خلاصه‌سازی مقالات توسط هوش مصنوعی در حال آزمایش بوده‌اند. با این حال، خوانندگان احتمالاً در وب‌سایت‌های خبری که مستقیماً اخبار را گزارش می‌کنند، در مقایسه با یک اپلیکیشن مستقل اختصاص داده شده به خلاصه‌های هوش مصنوعی و پرسش و پاسخ، کمتر خطاهای هوش مصنوعی را می‌بخشند.

منبع: تک‌کرانچ

به مطالعه ادامه دهید