
Image Credits:Bryce Durbin / TechCrunch
رد درخواست گرین کارت پژوهشگر هوش مصنوعی OpenAI در آمریکا
درخواست گرین کارت کای چن، پژوهشگر کانادایی هوش مصنوعی در شرکت OpenAI پس از ۱۲ سال زندگی در آمریکا رد شد. این موضوع نگرانیها درباره موانع پیش روی استعدادهای خارجی در آمریکا، به خصوص در حوزه فناوری و هوش مصنوعی، را افزایش داده است.
۱۴۰۴/۰۲/۰۵
کای چن، پژوهشگر OpenAI، پس از ۱۲ سال اقامت در آمریکا با رد درخواست گرین کارت خود مواجه شد. این اتفاق بر نقش مهم مهاجران در صنعت هوش مصنوعی آمریکا و نگرانیها از تأثیر سیاستهای مهاجرتی بر جذب و حفظ استعدادها در این کشور سایه افکنده است.
کای چن، یک پژوهشگر کانادایی در زمینه هوش مصنوعی (AI) که برای شرکت اوپنایآی (OpenAI) کار میکند و به مدت ۱۲ سال در ایالات متحده اقامت داشته است، با رد درخواست گرین کارت (Green Card) خود مواجه شده است. این خبر را نوآم براون، یکی از دانشمندان ارشد پژوهشی در OpenAI، در پستی در شبکه اجتماعی X اعلام کرد.
به گفته براون، چن روز جمعه از این تصمیم مطلع شده و باید به زودی خاک آمریکا را ترک کند. براون ابراز نگرانی کرده و نوشته است: «بسیار نگرانکننده است که یکی از بهترین پژوهشگران هوش مصنوعی که با او کار کردهام... درخواست گرین کارت آمریکا او رد شده است. یک کانادایی که ۱۲ سال در اینجا زندگی و مشارکت داشته، اکنون باید برود. وقتی استعدادهایی مانند این را رد میکنیم، رهبری آمریکا در زمینه هوش مصنوعی را به خطر میاندازیم.»
دیلان هان، یکی دیگر از کارکنان OpenAI، نیز در پستی عنوان کرد که چن برای مدل جیپیتی ۴.۵ (GPT-4.5)، یکی از مدلهای اصلی و شاخص OpenAI، نقشی «حیاتی» داشته است.
دلایل متعددی میتواند منجر به رد درخواست گرین کارت شود و این تصمیم شغل چن را تحت تأثیر قرار نخواهد داد. براون در پست دیگری اشاره کرد که چن قصد دارد به صورت دورکاری از یک اقامتگاه موقت در ونکوور کانادا کار خود را ادامه دهد تا زمانی که این وضعیت «امیدوارانه حل و فصل شود». این مورد جدیدترین نمونه از استعدادهای خارجی است که تحت سیاستهای سختگیرانه مهاجرتی آمریکا، بهویژه در دوران دولت ترامپ، با موانع بالایی برای زندگی و کار روبرو میشوند.
شرکت OpenAI بلافاصله به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد. با این حال، در پستی در X در ژوئیه ۲۰۲۳، سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI، خواستار تغییراتی شد تا ورود و کار «مهاجران با مهارت بالا» به آمریکا آسانتر شود.
طی چند ماه گذشته، بیش از ۱۷۰۰ دانشجوی بینالمللی در آمریکا، از جمله پژوهشگران هوش مصنوعی که سالها در این کشور زندگی کردهاند، در چارچوب یک رویکرد سرسختانه، وضعیت ویزای خود را با چالش مواجه دیدهاند. در حالی که دولت برخی از این دانشجویان را به حمایت از گروههای شبهنظامی فلسطینی یا فعالیتهای «یهودستیزانه» متهم کرده است، برخی دیگر به دلیل «تخلفات قانونی کوچک»، مانند جریمههای سرعت یا سایر تخلفات رانندگی مورد هدف قرار گرفتهاند.
در همین حال، دولت ترامپ نگاهی شکاکانه به بسیاری از متقاضیان گرین کارت داشته و طبق گزارشها، پردازش درخواستهای اقامت دائم قانونی را که توسط مهاجران پناهنده یا پناهجو ارائه شدهاند، متوقف کرده است. همچنین رویکردی سختگیرانه نسبت به دارندگان گرین کارت که آنها را «تهدید امنیت ملی» میداند، در پیش گرفته و چندین نفر را بازداشت و به اخراج تهدید کرده است.
آزمایشگاههای هوش مصنوعی مانند OpenAI به شدت به استعدادهای پژوهشی خارجی وابسته هستند. طبق گفته شان رالستون، پیمانکار OpenAI که از مشتریان API شرکت پشتیبانی میکند، OpenAI تنها در سال گذشته بیش از ۸۰ درخواست برای ویزای اچوانبی (H1-B visa) ثبت کرده و از سال ۲۰۲۲ تاکنون حامی بیش از ۱۰۰ ویزا بوده است.
ویزای H1-B که مورد علاقه صنعت فناوری است، به شرکتهای آمریکایی اجازه میدهد تا به طور موقت کارگران خارجی را در «مشاغل تخصصی» که حداقل به مدرک لیسانس یا معادل آن نیاز دارند، استخدام کنند. اخیراً، مقامات مهاجرت شروع به صدور «درخواست برای ارائه شواهد» برای ویزاهای H-1B و سایر درخواستهای مهاجرت مبتنی بر اشتغال کردهاند که شامل درخواست آدرس خانه و اطلاعات بیومتریک میشود؛ تغییری که برخی کارشناسان نگرانند ممکن است منجر به افزایش رد درخواستها شود.
مهاجران نقش مهمی در رشد صنعت هوش مصنوعی آمریکا ایفا کردهاند. طبق مطالعهای از مرکز امنیت و فناوریهای نوظهور دانشگاه جورجتاون، ۶۶ درصد از ۵۰ شرکت نوپای «امیدبخش» هوش مصنوعی در آمریکا که در فهرست «AI 50» فوربس در سال ۲۰۱۹ قرار داشتند، دارای یک بنیانگذار مهاجر بودهاند. تحلیل دیگری در سال ۲۰۲۳ توسط بنیاد ملی سیاست آمریکا نشان داد که ۷۰ درصد از دانشجویان تماموقت تحصیلات تکمیلی در رشتههای مرتبط با هوش مصنوعی، دانشجویان بینالمللی هستند.
آشیش واسوانی، که در اوایل دهه ۲۰۰۰ برای تحصیل علوم کامپیوتر به آمریکا مهاجرت کرد، یکی از خالقان مدل ترنسفورمر (transformer) است؛ معماری مدل هوش مصنوعی مهمی که اساس رباتهای گفتگو مانند ChatGPT را تشکیل میدهد. وویچخ زارمبا، یکی از بنیانگذاران OpenAI، مدرک دکترای خود در هوش مصنوعی را از دانشگاه NYU با ویزای دانشجویی دریافت کرد.
سیاستهای مهاجرتی آمریکا، کاهش بودجه کمکهای مالی و خصومت با برخی علوم، بسیاری از پژوهشگران را به فکر مهاجرت به خارج از کشور انداخته است. در پاسخ به نظرسنجی مجله Nature از بیش از ۱۶۰۰ دانشمند، ۷۵ درصد گفتهاند که در حال بررسی ترک کشور برای یافتن شغل در خارج هستند.
منبع: تککرانچ