
Image Credits:DojiImage Credits: DojiThese two look like different versions of me. Image Credits: Ivan Mehta
استارتاپ دوجی ۱۴ میلیون دلار جذب سرمایه برای امتحان مجازی لباس با آواتارهای هوش مصنوعی
استارتاپ دوجی ۱۴ میلیون دلار سرمایه اولیه جذب کرد تا امتحان مجازی لباس را با استفاده از آواتارهای هوش مصنوعی شخصیسازی شده، سرگرمکننده و اجتماعی کند.
۱۴۰۴/۰۲/۲۵
استارتاپ دوجی با هدف سرگرمکننده و اجتماعی کردن امتحان مجازی لباس، ۱۴ میلیون دلار سرمایه اولیه جذب کرده است. این اپلیکیشن با استفاده از مدلهای هوش مصنوعی، آواتارهای شخصیسازی شده ایجاد میکند تا کاربران بتوانند ظاهرها و استایلهای مختلف لباس را امتحان کنند.
در طول سالها، شرکتهای فناوری بزرگ مانند آمازون و گوگل تلاش کردهاند تا قابلیتهای امتحان مجازی لباس را برای تشویق مصرفکنندگان به خرید بیشتر آنلاین، جذابتر کنند. استارتاپها نیز با استفاده از هوش مصنوعی سعی در حل مسائل مربوط به الهامبخشی و تناسب در دنیای مد داشتهاند.
اکنون، استارتاپ جدیدی به نام دوجی (Doji) با اپلیکیشنی وارد این حوزه شده است که هدف آن جذاب و اجتماعی کردن امتحان مجازی لباس است. این کار با ساخت آواتار شخصی شما انجام میشود و سپس ظاهرها و استایلهای مختلفی به شما نمایش داده میشود که ممکن است الهامبخش خرید لباسهای جدید باشد.
تاکنون، استفادهکنندگان اولیه تحت تأثیر قابلیتهای آن قرار گرفتهاند.
تنها چند روز پس از عرضه عمومی در اپ استور (App Store)، این شرکت از جذب ۱۴ میلیون دلار سرمایه اولیه (seed round) خبر داده است. این دور جذب سرمایه به رهبری شرکت Thrive Capital و با مشارکت شرکت Seven Seven Six Ventures انجام شده است. شرکت دوجی اعلام کرده که این سرمایه برای بهبود مدلهای هوش مصنوعی (AI models) خود استفاده خواهد شد.
اپلیکیشنی مانند دوجی تنها به لطف پیشرفتهای اخیر در حوزه هوش مصنوعی امکانپذیر شده است. این شرکت از مدلهای انتشار (Diffusion models) اختصاصی خود برای ساخت آواتارهای شخصیسازی شده و واقعیتر کردن امتحان لباس استفاده میکند.
این استارتاپ سال گذشته توسط دوریان دارگان (Dorian Dargan) و جیم وینکنز (Jim Winkens) تأسیس شد - از این رو نام دوجی (Dorian + Jim) انتخاب شده است.
دارگان پیش از این در شرکت اپل بر روی سیستم عامل ویژناواس (visionOS) و در شرکت متا بر روی بازیها و تجربیات واقعیت مجازی برای آکیلس کوئست (Oculus Quest) کار کرده بود. وینکنز نیز محققی در شرکت دیپمایند (DeepMind) بود و همچنین بر روی محصولی مصرفی مبتنی بر هوش مصنوعی مولد (generative AI) در گوگل فعالیت داشت.
این دو نفر در حدود سال ۲۰۲۲ در توییتر/ایکس (Twitter/X) با یکدیگر آشنا شدند. پس از درک علاقه مشترک به دنیای مد، آنها شروع به بررسی پروژههای جانبی برای کار مشترک کردند. بعدها، زمانی که اپلیکیشن ساخت آواتار بحثبرانگیز لنسا (Lensa) منتشر شد، دارگان دید که کاربران چه ارتباط عمیقی با آواتارهای خود برقرار میکنند.
به گفته دارگان، «لنسا آواتارهای سبکسازی شده با تمهای مختلف ارائه میداد. ما لنسا را دیدیم و فکر کردیم، اگر بتوانیم این کار را برای مد انجام دهیم، اما به روشی واقعگرایانه (photo-realistic)، چه میشود؟»
مایلز گریمشا (Miles Grimshaw)، شریک شرکت Thrive Capital، گفته است که از اولین باری که از اپلیکیشن دوجی استفاده کرده، شیفته آن شده است. او اشاره میکند که مدلهای انتشار فرصتی برای ساخت یک «آینه مجازی» برای امتحان لباس ایجاد میکنند.
او افزود: «گشت و گذار در وب و کلیک بر روی صدها لینک برای خرید، کاری طاقتفرسا است. دوجی این فرصت را دارد که خرید را سرگرمکننده کند، زیرا من را در مرکز تجربه قرار میدهد. این اپلیکیشن همچنین جنبه اجتماعی دارد که باعث میشود بخواهم ظاهرهای مختلف را با دوستان و خانواده به اشتراک بگذارم.»
دوجی که هنوز در حالت دعوتنامه (invite-only) قرار دارد، کاربران را در فرآیند گرفتن شش عکس سلفی و آپلود دو عکس تمامقد برای ساخت آواتار راهنمایی میکند. ساخت آواتار حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد و پس از آماده شدن، به کاربر اطلاع داده میشود. کاربران همچنین میتوانند برندهای مورد علاقه خود را در زمان ثبتنام انتخاب کنند تا اقلام بیشتری از آنها را در اپلیکیشن ببینند.
اپلیکیشنهای دیگری مانند گلنس (Glance)، اپلیکیشن صفحه قفل با حمایت گوگل، سعی کردهاند با استفاده از یک تصویر، جریان الهامبخشی برای خرید مبتنی بر هوش مصنوعی ایجاد کنند. با این حال، دوجی فرآیند راهاندازی عمیقتری را برای ساخت آواتارهای با کیفیت بالاتر و تطابق بهتر لباسها با کاربران انتخاب کرده است.
بهطور پیشفرض، اپلیکیشن لباسهایی را که ممکن است برای شما مناسب باشد، از طریق مجموعهای از ظاهرها با آواتار شما نمایش میدهد. میتوانید در بین لباسهای بالا و پایین فهرست شده در سایت پیمایش کرده و روی آنها ضربه بزنید تا ظاهری جدید برای آواتار خود ایجاد کنید. همچنین میتوانید لینک یک لباس از وب را ارسال کنید تا ببینید چگونه بر روی شما به نظر میرسد.
بر اساس گزارشها، در برخی آزمایشها دیده شد که آواتارها ممکن است کاربر را لاغرتر یا بلندتر از واقعیت نشان دهند. دوجی اشاره کرده است که کاربران در صورت عدم رضایت از نتایج، امکان بازآموزی آواتار را با مجموعه جدیدی از تصاویر دارند. در حالی که این اپلیکیشن به شما امکان میدهد لباسهای مختلف را امتحان کنید تا ببینید چگونه بر روی شما به نظر میرسند، هنوز نمیتواند به شما بگوید که چگونه اندازه خواهند بود. گفته میشود که این چیزی است که استارتاپ قصد دارد بعداً به آن بپردازد.
این تیم همچنین در حال کار بر روی سریعتر کردن فرآیند امتحان مجازی و ادغام فرآیند خرید در خود اپلیکیشن، به جای هدایت کاربران به سایتهای خارجی است.
این استارتاپ، که اپلیکیشن آن در بیش از ۸۰ کشور در دسترس است، مشخص نکرده که چه زمانی سیستم دعوتنامه را برای دسترسی همگانی حذف خواهد کرد.
دارگان گفت که چیزی که آنها را از سایر اپلیکیشنهای امتحان مجازی متمایز میکند، این است که دوجی راهی سرگرمکننده برای کشف لباس نیز ارائه میدهد. علاوه بر این، او معتقد است دوجی به لطف تجربه چندین ساله خود در طراحی آواتارها، نمایش بهتری از انسانها نسبت به سایرین ارائه میدهد.
دارگان اظهار داشت: «فکر میکنم افرادی که پیش از این این ایده را بررسی کردهاند، یا توانایی فنی لازم برای خوب انجام دادن آن را نداشتهاند یا سلیقه لازم برای درک آنچه واقعاً باعث میشود یک فرد نسبت به تصویری از خود احساس خوبی داشته باشد را نداشتهاند. ما سرمایهگذاری زیادی در فناوری هستهای انجام دادهایم تا اطمینان حاصل کنیم روشی که شما خود را از طریق تصاویر درک میکنید، جالب و الهامبخش است.»
منبع: تککرانچ