
Image Credits:Cluely
دانشجوی کلمبیا به خاطر ابزار تقلب معلق شد، ۵.۳ میلیون دلار برای "تقلب در همه چیز" جذب کرد
چونگین "روی" لی، دانشجوی سابق دانشگاه کلمبیا که به دلیل ساخت ابزار تقلب معلق شده بود، ۵.۳ میلیون دلار برای استارتاپ خود Cluely جذب کرده که ابزار هوش مصنوعی برای "تقلب در همه چیز" ارائه میدهد.
۱۴۰۴/۰۲/۰۲
استارتاپ Cluely که توسط دو دانشجوی سابق کلمبیا تاسیس شده و ابزار هوش مصنوعی برای کمک به تقلب در مصاحبههای شغلی و آزمونها ارائه میدهد، موفق به جذب ۵.۳ میلیون دلار سرمایه اولیه شده است. بنیانگذاران پیشتر به دلیل ساخت چنین ابزاری از دانشگاه معلق شده بودند.
روز یکشنبه، چونگین "روی" لی، ۲۱ ساله، اعلام کرد که برای استارتاپ خود به نام Cluely، مبلغ ۵.۳ میلیون دلار سرمایه اولیه (Seed funding) از Abstract Ventures و Susa Ventures جذب کرده است. Cluely ابزار هوش مصنوعی (AI tool) ارائه میدهد که به گفته آنها برای "تقلب در همه چیز" طراحی شده است.
این استارتاپ پس از آن شکل گرفت که لی در یک رشته توییت (thread) در X (توییتر سابق) که به سرعت وایرال شد، نوشت که دانشگاه کلمبیا او را به حالت تعلیق درآورده است. این تعلیق به دلیل توسعه ابزاری برای تقلب در مصاحبههای شغلی (Job interviews) مهندسان نرمافزار (Software engineers) توسط او و همبنیانگذارش رخ داد.
این ابزار، که در ابتدا Interview Coder نام داشت، اکنون بخشی از استارتاپ Cluely است که در سانفرانسیسکو مستقر است. این ابزار به کاربران خود اجازه میدهد در مواردی مانند امتحانات، تماسهای فروش، و مصاحبههای شغلی "تقلب" کنند. نحوه کار آن از طریق یک پنجره درون مرورگر (In-browser window) مخفی است که توسط مصاحبهکننده یا برگزارکننده آزمون قابل مشاهده نیست.
Cluely یک مانیفست (Manifesto) منتشر کرده و خود را با اختراعاتی مانند ماشین حساب و غلطگیر املایی مقایسه کرده که در ابتدا به عنوان "تقلب" مورد تمسخر قرار میگرفتند.
Cluely همچنین یک ویدیوی معرفی خوشساخت، اما بحثبرانگیز، از لی منتشر کرد که در آن از یک دستیار هوش مصنوعی پنهان استفاده میکند تا (بدون موفقیت) درباره سن خود و حتی دانش هنری خود، در یک قرار ملاقات در رستورانی لوکس، به خانمی دروغ بگوید.
درحالی که برخی این ویدئو را برای جلب توجه ستودند، برخی دیگر آن را یادآور سریال علمی تخیلی پادآرمانشهری "آینه سیاه" (Black Mirror) دانستند.
لی که مدیر عامل (CEO) Cluely است، به TechCrunch گفت که ابزار تقلب هوش مصنوعی آنها در اوایل ماه جاری از مرز درآمد سالانه تکرارشونده (ARR) ۳ میلیون دلار عبور کرده است.
همبنیانگذار دیگر استارتاپ، نیل شانموگام، دیگر دانشجوی ۲۱ ساله سابق دانشگاه کلمبیا است که مدیر عملیات (COO) Cluely است. شانموگام نیز درگیر فرآیندهای انضباطی دانشگاه کلمبیا بر سر ابزار هوش مصنوعی بود. هفته گذشته، روزنامه دانشجویی دانشگاه کلمبیا گزارش داد که هر دو همبنیانگذار از دانشگاه انصراف دادهاند. دانشگاه کلمبیا با استناد به قوانین حفظ حریم خصوصی دانشجویان از اظهار نظر خودداری کرد.
Cluely در ابتدا به عنوان ابزاری برای توسعهدهندگان برای تقلب در دانش لیتکد (LeetCode)، پلتفرمی برای سوالات کدنویسی، شروع به کار کرد. برخی در محافل مهندسی نرمافزار - از جمله بنیانگذاران Cluely، البته - لیتکد را منسوخ و اتلاف وقت میدانند.
لی میگوید توانسته با استفاده از ابزار تقلب هوش مصنوعی یک دوره کارآموزی در آمازون بگیرد. آمازون از اظهار نظر در مورد مورد خاص لی به TechCrunch خودداری کرد، اما گفت که نامزدهای شغلی آن باید تصدیق کنند که از ابزارهای غیرمجاز در طول فرآیند مصاحبه استفاده نخواهند کرد.
Cluely تنها استارتاپ بحثبرانگیز هوش مصنوعی نیست که این ماه راهاندازی شده است. پیشتر، یک محقق مشهور هوش مصنوعی استارتاپ خود را با مأموریت اعلام شده جایگزینی همه کارگران انسانی در همه جا اعلام کرد که خود نیز جنجالی در X (توییتر سابق) ایجاد کرد.
منبع: تککرانچ