
Image Credits:Bosch/Martin Stollberg
صندوق ۲۷۰ میلیون دلاری جدید بوش ونچرز با تمرکز بر آمریکای شمالی
بوش ونچرز، بازوی سرمایهگذاری شرکت بوش، صندوق جدیدی به ارزش ۲۷۰ میلیون دلار راهاندازی کرده و تمرکز خود را بیشتر بر استارتآپهای آمریکای شمالی معطوف کرده است.
۱۴۰۴/۰۲/۱۸
بوش ونچرز صندوق جدید ۲۷۰ میلیون دلاری برای سرمایهگذاری در استارتآپهای فناوری عمیق، بهویژه در آمریکای شمالی، راهاندازی کرده است. این شرکت که از سال ۲۰۱۷ بر هوش مصنوعی تمرکز دارد و از پایان ۲۰۲۳ تمام محصولاتش با AI توسعه مییابند، به حوزههایی مانند فناوری اقلیم، امنیت سایبری و کاربردهای هوش مصنوعی مولد در عملیات علاقهمند است.
بازوی سرمایهگذاری شرکت بوش، «بوش ونچرز» (Bosch Ventures)، صندوق جدیدی به ارزش ۲۷۰ میلیون دلار را راهاندازی کرده است که سنت این شرکت در سرمایهگذاری بر استارتآپهای فناوری عمیق (deep-tech) را ادامه میدهد. با این حال، این بار بوش ونچرز قصد دارد بخش بیشتری از سرمایه خود را در استارتآپهای مستقر در آمریکای شمالی سرمایهگذاری کند.
بوش ونچرز که در سال ۲۰۰۷ تأسیس شده، اکنون در ششمین صندوق سرمایهگذاری خود قرار دارد. این شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی اگرچه بهصورت فنی یک شرکت جهانی است، اما تمرکز فعلی آن به سمت آمریکای شمالی سنگینتر شده است.
این استراتژی ممکن است متناقض به نظر برسد، بهخصوص با توجه به اینکه این منطقه تحت تأثیر سیاستهای دولت آمریکا قرار دارد که منجر به جنگ تجاری با چین، نوسان شدید بازار سهام و ترس از رکود اقتصادی شده است. اما اینگو رامسول (Ingo Ramesohl)، مدیر عامل بوش ونچرز، به تککرانچ گفته است که جریان معاملات و فرصتهای سرمایهگذاری در آمریکای شمالی قویتر از هر زمان دیگری است.
رامسول اظهار داشت: «من انرژی مثبت زیادی میبینم. مردم از نوآوری و تحولآفرینی دست نمیکشند. بنابراین، به نظر من زمان واقعاً خوبی برای سرمایهگذاریهای جدید است.»
این شرکت که دفاتری در سیلیکون ولی، بوستون، آلمان، تل آویو و چین دارد، معمولاً بین ۵ تا ۱۰ میلیون دلار سرمایهگذاری میکند. رامسول گفته است که این شرکت احتمالاً ۲۰ تا ۲۵ سرمایهگذاری از محل این صندوق انجام خواهد داد.
او در پاسخ به این سوال که به کدام بخشهای فناوری بیشتر علاقه دارد، گفت: «این اساساً ادامه داستانهای موفقیتآمیز صندوقهای قبلی است.»
این شرکت همچنان در بخشهای خودرو، فناوری اقلیم، امنیت سایبری، تولید نیمهرسانا (semiconductor manufacturing)، بهرهوری انرژی و نرمافزار سازمانی (enterprise software) سرمایهگذاری میکند. هوش مصنوعی مولد (Generative AI)، بهطور خاص، کاربرد ابزارهای هوش مصنوعی در دنیای فیزیکی مانند تولید (manufacturing) نیز در اولویتهای بالای لیست قرار دارد.
رامسول توضیح داد: «ما کاملاً روی هوش مصنوعی مولد تمرکز نکردهایم.»
با این حال، هوش مصنوعی از حداقل سال ۲۰۱۷ که بوش مرکز هوش مصنوعی خود را تأسیس کرد، محور اصلی فعالیتهای این شرکت تولیدی بوده است. شرکت بوش اعلام کرده است – و رامسول نیز تأیید کرده است – که تا پایان سال ۲۰۲۳، تمام محصولات بوش با استفاده از هوش مصنوعی توسعه یا تولید میشوند، که این یک نقطه عطف مهم محسوب میشود.
او گفت: «هوش مصنوعی مولد تغییرات زیادی ایجاد میکند و در عین حال، بسیاری از کسبوکارهای جدید و نوآوریهای جدید را ممکن میسازد.» وی اشاره کرد که به نظر او، امیدوارکنندهترین کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه عملیات (operations) است.
منبع: تککرانچ