
Image Credits:BonoImage Credits:BonoImage Credits:Bono
استارتاپ جدید «بونو» با هدف مدرنسازی فرآیند اهدای کمکهای مالی به خیریهها راهاندازی شد
استارتاپ جدید «بونو» با هدف مدرنسازی فرآیند اهدای کمکهای مالی به خیریهها راهاندازی شد و ۱.۶ میلیون دلار سرمایه جذب کرد. این پلتفرم کاربران را به خیریههای تأییدشده متصل کرده و به آنها امکان میدهد تا طرحهای ماهانه برای کمکهای خودکار را تنظیم کنند.
۱۴۰۴/۰۲/۱۵
استارتاپ «بونو» برای مدرنسازی اهدای کمک به خیریهها راهاندازی شد و ۱.۶ میلیون دلار سرمایه پیشبذری جذب کرد. این پلتفرم به کاربران امکان میدهد به خیریههای منتخب بر اساس علایقشان کمک مالی منظم اهدا کنند.
سالانه اهداکنندگان میلیاردها دلار به خیریهها کمک میکنند، اما فرآیند اهدای کمک همچنان منسوخ و دستوپاگیر به نظر میرسد. دن ابلگان (Dan Eblagon) و ران لوی (Ron Levy)، بنیانگذاران پلتفرم «بونو» (Bono)، معتقدند که راه آسانتری برای اهدای کمک وجود دارد و این ایده منجر به تأسیس این پلتفرم شده است که برای تسهیل رویکردی مدرنتر و روانتر به امور خیریه طراحی شده است.
این پلتفرم (که نام آن از عبارت لاتین «pro bono» به معنای «برای کار خیر» گرفته شده و نه نام خواننده مشهور)، تمرکز خود را بر اتصال کاربران به مجموعهای از خیریههای تأییدشده قرار داده است. انتخاب خیریه بر اساس مسائلی است که کاربران به آنها اهمیت میدهند، مانند بحران اقلیمی، حقوق جامعه دگرباشان جنسی (LGBTQ+)، پایان دادن به رنج حیوانات و موارد دیگر. کاربران یک طرح ماهانه را انتخاب میکنند که از ۵ دلار در ماه شروع میشود و بونو به صورت خودکار وجوه را بین خیریههای منتخب توزیع میکند.
این شرکت روز دوشنبه راهاندازی رسمی خود را اعلام کرد، که همزمان با جذب سرمایه اولیه ۱.۶ میلیون دلاری در دور پیشبذری (pre-seed funding round) بود.
این سرمایه جدید برای بهبود تجربه کاربری مورد استفاده قرار خواهد گرفت، از جمله توسعه یک ربات گفتگوگر مبتنی بر هوش مصنوعی (AI-powered chatbot) که اهداکنندگان را با خیریههای مناسب مطابقت میدهد. این قابلیت در حال حاضر در مرحله آزمایشی (pilot phase) است و انتظار میرود تا ماه سپتامبر برای عموم عرضه شود.
ایده اولیه بونو از یک تماس تلفنی نشات گرفت که ابلگان از یک بازاریاب تلفنی دریافت کرد که برای خیریهای درخواست کمک میکرد که ادعا میکرد او قبلاً به آن کمک کرده است.
ابلگان به تککرانچ (TechCrunch) گفت: «از یک طرف، احساس خوبی داشتم که کمک کرده بودم و آنها کمک مالی من را به یاد داشتند، اما از طرف دیگر، این خیریه یا تأثیری را که گذاشته بود به یاد نمیآوردم.» وی افزود: «این مرا به سمت مسیری سوق داد که میخواستم یک پلتفرم مدرن بسازم که روش قدیمی اهدای کمک را متحول کند. میدانستم که تماسهای تلفنی بر اساس سوابق قدیمی کمکهای مالی بدون جزئیاتی مانند تأثیر یا علایق، مؤثر نیست.»
برای حفظ تعامل و اطلاعرسانی به کاربران، بونو گزارش هفتگی تأثیر (weekly impact report) ارائه میدهد که جزئیات چگونگی و محل تأثیرگذاری کمکهای مالی آنها را شرح میدهد. به عنوان مثال، نشان میدهد که کمکهای مالی آنها هزینه چند وعده غذایی یا جلسات سلامت روان را تأمین کرده است. همچنین یک اپلیکیشن موبایل (mobile app) (برای دستگاههای iOS و Android) برای مشاهده تأثیر سالانه کمکها وجود دارد.
روش دیگر بونو برای مدرنسازی تجربه اهدای کمک، تشکیل همکاری با تولیدکنندگان محتوا (content creators) برای کمک به افزایش آگاهی است که در ازای تلاشهایشان به آنها مبلغی پرداخت میشود.
بونو سه مدل همکاری با تولیدکنندگان محتوا دارد: کمپینهای با مبلغ ثابت (flat-fee campaigns)، که در آنها اینفلوئنسرها مبلغی را از پیش برای تبلیغ دریافت میکنند؛ اشتراک درآمد به سبک همکاری در فروش (affiliate-style revenue sharing)، که در آن تولیدکنندگان بر اساس عملکرد خود درآمد کسب میکنند؛ و کمیسیونهای اهدایی (donated commissions)، که به تولیدکنندگان اجازه میدهد سهم خود از درآمد را به همان هدفی که تبلیغ کردهاند اهدا کنند.
برخی افراد ممکن است این ترتیبات را در منطقه خاکستری اخلاقی (ethical gray area) ببینند. با این حال، طبق گفته ابلگان، «بیشتر تولیدکنندگان محتوا» گزینه سوم را ترجیح میدهند و انتخاب میکنند که درآمد خود را به اهدافی که به آنها اهمیت میدهند کمک کنند.
او گفت: «این فقط تبلیغ یک محصول دیگر نیست؛ بلکه ایستادن برای چیزی است که به آن اعتقاد دارند، در حالی که جنبه عمیقتری از شخصیت خود را نشان میدهند.»
در حال حاضر، بونو با بیش از دوازده تولیدکننده محتوا همکاری دارد.
بونو در ماه دسامبر با راهاندازی آزمایشی (soft-launched) به تقاضای اهداکنندگانی که مایل به حمایت از قربانیان آتشسوزیهای لسآنجلس بودند، پاسخ داد. از آن زمان، بونو دسترسی خود را از تنها ۱۰۰ خیریه به تمام ۱.۵ میلیون خیریه در ایالات متحده گسترش داده است. میانگین کمک ماهانه حدود ۲۰ دلار و برخی اهداکنندگان حتی بیش از ۱۰۰۰ دلار در ماه کمک میکنند.
تمام سازمانهای غیرانتفاعی (nonprofits) که در بونو معرفی میشوند، در ایالات متحده ثبت شدهاند و باید استانداردهای خاصی را رعایت کنند. این شرکت میگوید که آنها نیاز به رتبهبندی بالاتر از ۸.۵ در وبسایتهایی مانند «چریتی نویگیتور» (Charity Navigator) و «گاید استار» (GuideStar) دارند. حضور قوی در شبکههای اجتماعی نیز مهم است.
دور جذب سرمایه توسط «پروگرشن.فاند» (Progression.Fund) رهبری شد و چندین سرمایهگذار فرشته (angel investors) که مدیران ارشد در شرکتهای بزرگی مانند آمازون (Amazon)، گوگل (Google)، مایکروسافت (Microsoft)، اینتویت (Intuit) و ایکس/توئیتر (X/Twitter) هستند، در آن شرکت داشتند.
منبع: تککرانچ