حمل و نقل

استرلینگ اندرسون، هم‌بنیان‌گذار آرورا، استارتاپ کامیون‌های خودران را ترک می‌کند

استرلینگ اندرسون، از بنیان‌گذاران و مدیران ارشد شرکت آرورا، پس از راه‌اندازی سرویس کامیون‌های خودران در تگزاس، از این شرکت کناره‌گیری می‌کند.

۱۴۰۴/۰۲/۱۸

استرلینگ اندرسون، هم‌بنیان‌گذار آرورا، یک هفته پس از راه‌اندازی سرویس کامیون خودران این شرکت در تگزاس، استعفا می‌دهد.

استرلینگ اندرسون، از کهنه‌کاران حوزه نوظهور وسایل نقلیه خودران و هم‌بنیان‌گذار شرکت آرورا (Aurora)، تنها یک هفته پس از راه‌اندازی سرویس تجاری کامیون‌های خودران این شرکت در تگزاس، از سمت خود کناره‌گیری می‌کند.

اندرسون پیش از این سمت مدیر ارشد محصول (Chief Product Officer) را در آرورا بر عهده داشت. خبر استعفای او در یک سند نظارتی همراه با گزارش مالی سه‌ماهه اول شرکت منتشر شد. استعفای وی از اول ژوئن (تقریباً ۱۲ خرداد) اجرایی خواهد شد و او در تاریخ ۳۱ اوت (تقریباً ۱۰ شهریور) از هیئت‌مدیره نیز خارج می‌شود.

این شرکت در سند مذکور اعلام کرد که استعفای او از هیئت‌مدیره «نتیجه هیچ‌گونه اختلافی با شرکت در مورد عملیات، سیاست‌ها یا رویه‌های آن نبوده است. شرکت و کل هیئت‌مدیره عمیقاً از خدمات آقای اندرسون و مشارکت‌های بی‌حد او طی سال‌ها در نقش بنیان‌گذار، مدیر ارشد محصول، و عضو هیئت‌مدیره قدردانی می‌کنند.»

بر اساس اطلاعاتی که در جریان تماس گزارش درآمد شرکت به اشتراک گذاشته شد، اندرسون به دنبال یک فرصت خارجی در یک نقش رهبری ارشد در یک شرکت جهانی معتبر است.

امکان تماس با اندرسون برای دریافت نظر وی وجود نداشت. با این حال، او در جریان تماس گزارش درآمد سه‌ماهه اول شرکت اظهاراتی داشت.

او در این تماس گفت: «ترک آرورا یکی از دشوارترین تصمیماتی است که تاکنون گرفته‌ام، به‌خصوص با توجه به مرحله هیجان‌انگیزی که آرورا در آن قرار دارد. دقیقاً همین موضوع به من اطمینان داد که اکنون زمان مناسبی برای رفتن است. آرورا به یک نقطه عطف حیاتی رسیده است؛ استراتژی محصول (Product Strategy) کاملاً تثبیت شده، فناوری در جاده‌ها در حال حرکت است، تیم لازم برای مقیاس‌دهی آن مستقر شده و شتابی که در صنعت ایجاد کرده‌ایم ملموس است.»

اندرسون زمانی مدیر برنامه اتوپایلوت (Autopilot) تسلا بود که آنجا را ترک کرد تا در سال ۲۰۱۷ به همراه کریس اورمسون (مدیر سابق پروژه خودروهای خودران گوگل) و درو باگنل (که در آن زمان رهبری تیم خودران و ادراک اوبر را بر عهده داشت) آرورا را تأسیس کند. این سه نفر که از پیشگامان صنعت وسایل نقلیه خودران محسوب می‌شوند، فوراً سروصدایی برای آرورا ایجاد کردند و به جذب سرمایه‌گذاران برجسته‌ای مانند سکویا کپیتال (Sequoia Capital)، آمازون (Amazon)، و تی. رو پرایس (T. Rowe Price Associates) و همچنین مجموعه‌ای از همکاری‌ها کمک کردند. آرورا در دسامبر ۲۰۲۰ با دستیابی به توافقی با اوبر برای خرید واحد خودران این شرکت تاکسی آنلاین، اعتبار بیشتری کسب کرد؛ این معامله پیچیده شرکت ترکیبی را ۱۰ میلیارد دلار ارزش‌گذاری کرد. طبق شرایط آن خرید، آرورا برای اوبر ای‌تی‌جی (Uber ATG)، شرکتی که پس از سرمایه‌گذاری ۱ میلیارد دلاری در سال ۲۰۱۹ توسط تویوتا (Toyota)، دنسو (DENSO) و سافت‌بنک ویژن فاند (SoftBank’s Vision Fund) ۷.۲۵ میلیارد دلار ارزش‌گذاری شده بود، وجه نقدی پرداخت نکرد. در عوض، اوبر سهام خود در ATG را واگذار کرد و ۴۰۰ میلیون دلار در آرورا سرمایه‌گذاری نمود. طبق اسنادی که به کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (U.S. Securities and Exchange Commission) ارائه شد، اوبر ۲۶ درصد از سهام شرکت ترکیبی را دریافت کرد.

این شرکت طی چهار سال از یک استارتاپ پرهیاهو به یک شرکت سهامی عام تبدیل شد، از طریق ادغام با یک شرکت اکتساب با هدف ویژه (Special Purpose Acquisition Company - SPAC) به نام Reinvent Technology Partners Y. این SPAC توسط رید هافمن (هم‌بنیان‌گذار و سرمایه‌گذار لینکدین)، مارک پینکاس (بنیان‌گذار زینگا)، و مایکل تامپسون (شریک مدیریتی) راه‌اندازی شده بود.

آرورا، یک شرکت فناوری عمیق (deep tech) که هنوز در حال توسعه است و سال‌ها تا دستیابی به درآمدهای پایدار فاصله دارد، از زمان عرضه عمومی در سال ۲۰۲۱ با چالش‌هایی روبرو بوده است. این شرکت تمرکز خود را بر کامیون‌های خودران معطوف کرده و پروژه‌های دیگر مانند ربوتاکسی‌ها را کنار گذاشته است.

اواخر ماه گذشته، آرورا اعلام کرد که با موفقیت سرویس کامیون خودران خود را در تگزاس راه‌اندازی کرده است، درست قبل از پایان ضرب‌الاجل خود.

منبع: تک‌کرانچ

به مطالعه ادامه دهید