portrait of dressed alpacas at vinicunca mountain, peru
فین تک

آلپاکا ۵۲ میلیون دلار در دور سری C جذب کرد تا پلتفرم API کارگزاری خود را جهانی کند

استارتاپ آلپاکا (Alpaca) که پلتفرم API کارگزاری ارائه می‌دهد، ۵۲ میلیون دلار در دور تأمین مالی سری C جذب کرده تا فعالیت‌های خود را در بازارهای جدید جهانی از جمله خاورمیانه، اروپا و آسیا گسترش دهد.

۱۴۰۴/۰۲/۰۳

آلپاکا، استارتاپی که API کارگزاری برای دسترسی به بازارهای سهام آمریکا ارائه می‌دهد، ۵۲ میلیون دلار در دور تأمین مالی سری C جذب کرد. این سرمایه برای گسترش جهانی، کسب مجوزهای رگولاتوری و توسعه محصولات جدید استفاده خواهد شد و مجموع سرمایه جذب شده شرکت را به ۱۷۰ میلیون دلار می‌رساند.

در شرایط پرتلاطم فعلی، بازار سهام ایالات متحده همچنان به دلیل اندازه و نقدینگی گسترده‌اش، برای سرمایه‌گذاران در سراسر جهان جذاب باقی مانده است. با این حال، معامله سهام در بورس‌های آمریکا برای سرمایه‌گذاران در سایر نقاط جهان همچنان دشوار است. یک استارتاپ مستقر در سن ماتئو کالیفرنیا به نام آلپاکا (Alpaca)، با ارائه یک رابط برنامه‌نویسی اپلیکیشن (API) به شرکت‌های خدمات مالی، از این فرصت بهره‌برداری کرده است تا آن‌ها بتوانند خدمات معاملاتی را به مشتریان خود ارائه دهند.

آلپاکا امروز اعلام کرده است که به بیش از ۵ میلیون حساب کارگزاری خدمات می‌دهد و بیش از ۲۰۰ مشتری مالی در ۴۰ کشور جهان دارد. برای تقویت این رشد، آلپاکا روز چهارشنبه اعلام کرد که ۵۲ میلیون دلار در یک دور تأمین مالی سری C (Series C) جذب کرده است. هدف از این جذب سرمایه، گسترش فعالیت به بازارهای خارجی بیشتر، از جمله خاورمیانه، اروپا و آسیا است.

سرمایه‌گذاران در این دور شامل حامیان جدید و قبلی مانند درایه فایننشال (Derayah Financial)، ۸۵۰ منجمنت (850 Management)، نشنال اینوستمنتس کمپانی کویت (National Investments Company Kuwait)، آنباوند (Unbound) و پورتیج ونچرز (Portage Ventures) هستند.

یوشی یوکوکاوا (Yoshi Yokokawa)، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل آلپاکا، به تک‌کرانچ گفت که این استارتاپ مستقر در سن ماتئو به تازگی دفتری جدید در نیویورک باز کرده است. او افزود که این سرمایه جدید برای کسب مجوزهای رگولاتوری بیشتر در مناطق مختلف استفاده خواهد شد، مشابه مجوزهایی که در حال حاضر در ایالات متحده، ژاپن و باهاما دارند.

یوکوکاوا اظهار داشت: «تأمین مالی اخیر برای ما بسیار مهم است، زیرا این واقعاً کاتالیزوری برای تبدیل شدن به یک زیرساخت جهانی است، به‌جای اینکه یک شرکت و پلتفرم صرفاً متمرکز بر آمریکا باشیم.»

آلپاکا همچنین از این وجوه برای توسعه محصولات جدید، افزودن محصولات غیرآمریکایی مانند سهام اروپایی و آسیایی، و پشتیبانی از معاملات ۲۴/۵ (۲۴ ساعت در ۵ روز هفته) سهام آمریکا استفاده خواهد کرد.

با این دور سری C، مجموع سرمایه جذب شده توسط شرکت به ۱۷۰ میلیون دلار می‌رسد.

آلپاکا که توسط یوکوکاوا، بانکدار سابق سرمایه‌گذاری در آمریکا و ژاپن، و هیتوشی هارادا (Hitoshi Harada)، مدیر ارشد محصول (CPO)، در سال ۲۰۱۸ تأسیس شد، ابتدا نرم‌افزاری را به شرکت‌های خدمات مالی و فین‌تک‌ها می‌فروخت که می‌توانستند از آن برای اتصال و تأمین قدرت معاملاتی برای گروه‌های سرمایه‌گذاری استفاده کنند.

یوکوکاوا توضیح داد: «ما ابتدا باید یک زیرساخت جهانی کارآمد ایجاد می‌کردیم که افراد خارج از ایالات متحده را قادر سازد پلتفرم‌هایی مشابه رابین‌هود (Robinhood) یا ولث‌فرانت (Wealthfront) ایجاد کنند که با مقررات و زمینه‌های محلی آن‌ها مطابقت داشته باشد. اما کسی باید کار سخت و طاقت‌فرسای اطمینان از صحت و گزارش‌دهی مقررات و انطباق در ایالات متحده را انجام دهد، زیرا در نهایت پول و اوراق بهادار، همانطور که می‌دانید، اگر می‌خواهید به محصولات آمریکایی دسترسی داشته باشید، به سمت ایالات متحده جریان می‌یابند. این کاری است که ما انجام می‌دهیم.»

این شرکت از آن زمان خدمات خود را گسترش داده و شامل سهام، صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETFs)، اختیار معامله (options)، درآمد ثابت (fixed income)، و محصولات با بازده بالا در دلار آمریکا برای حساب‌های IRA شده است. آلپاکا اخیراً با کراکن (Kraken) همکاری کرده است تا کاربران این صرافی ارز دیجیتال بتوانند در برخی ایالت‌ها سهام و ETFهای آمریکا را معامله کنند.

دور سری C حدود ۱۸ ماه پس از آن انجام می‌شود که آلپاکا در اکتبر ۲۰۲۳ یک تمدید سری B جذب کرد. یوکوکاوا می‌گوید از آن زمان تاکنون، درآمد و دارایی تحت مدیریت استارتاپ سه برابر و حجم معاملات آن چهار برابر شده است. مدیرعامل همچنین اعلام کرد که این شرکت تبدیل به یک کارگزار-معامله‌گر (broker-dealer) کاملاً خود تسویه‌کننده با عضویت در DTCC شده است که به آن اجازه می‌دهد تمام فرآیندهای تسویه و پایاپای معاملات را در داخل انجام دهد، از جمله مدیریت ریسک و انطباق.

یوکوکاوا شرکت اینتراکتیو بروکرز (Interactive Brokers) را از نظر حضور بین‌المللی و قابلیت‌های فناوری نزدیک‌ترین رقیب خود می‌بیند. با این حال، او معتقد است تفاوت اصلی این است که اینتراکتیو بروکرز در سال ۱۹۷۸ تأسیس شده و فناوری آن بر اساس سیستم‌های قدیمی توسعه یافته است.

وی گفت: «وقتی بانک‌های جدید می‌خواهند محصولات خود را برای مشتریان بهبود بخشند، ترجیح می‌دهند با شرکای مدرن کار کنند، زیرا مشتریان آن‌ها راهکارهای مدرن می‌خواهند. بنابراین ما در حال حاضر به این شکل سهم بازار را از آن‌ها می‌گیریم. ما سریع‌تر در حال رشد هستیم، اما به این معنا آن‌ها را رقیب خود می‌دانم.»

آلپاکا در حال حاضر تقریباً ۲۰۰ کارمند دارد که اکثر آن‌ها به صورت دورکار از نقاط مختلف جهان فعالیت می‌کنند.

منبع: تک‌کرانچ

به مطالعه ادامه دهید